Nasze małe, wielkie historie - Jejkowiczanki blogują
Grupa nieformalna "Opowiadaczki historii" przy Gminnej Bibliotece Publicznej w Jejkowicach pozyskała fundusze w ramach programu Działaj Lokalnie na realizację projektu "Nasze małe, wielkie historie - Jejkowiczanki blogują". Projekt ma na celu aktywizację kobiet powyżej 15 roku życia z terenu Jejkowic w zakresie odkrywania małych i wielkich historii kobiet związanych z Jejkowicami.

Każda historia jest ważna. Odkrywanie historii rodzinnych - swoich matek, babek i prababek - to fascynująca podróż w głąb siebie i poznawanie swojego dziedzictwa. To również poznawanie swojej miejscowości oczami bliskich nam kobiet.

Zapraszamy do odkrywania historii na warsztatach prowadzonych przez trenerki Fundacji RE:AKCJA.

Warsztaty rozpoczynamy 21 lipca 2015 r. o godz. 16.00 w Gminnej Bibliotece Publicznej w Jejkowicach. Każdy wtorek o 16.00 będziemy poświęcały na twórcze pisanie dziennika lub inspirujące doświadczenia z fotografią (tzw. digital storytelling). Warsztaty zostaną zwieńczone wystawą fotograficzną w ostatnim tygodniu września 2015 r.

Aby dołączyć do grupy warsztatowej wystarczy:
- wypełnić formularz zgłoszeniowy online: KLIKNIJ TUTAJ
LUB
- wypełnić formularz zgłoszeniowy w Gminnej Bibliotece Publicznej w Jejkowicach

Zgłoszenia można składać do 15 lipca 2015 r.

Jeżeli opiekujesz się małymi dziećmi - zapraszamy razem z dziećmi. Prosimy o zaznaczenie takiej potrzeby w formularzu.

Masz pytania? Napisz do nas: beata@fundacjareakcja.pl